Magasinering

Av | 26 november, 2018

Att magasinera sina tillhörigheter har blivit vanligare och vanligare. Detta beror nog mycket på att vi idag rör oss i världen på ett sätt vi inte gjorde förr. Ett år i Norge för jobb och ett år i Australien för studier eller liknande. Vi är idag mer flexibla och vill se mängder med nya platser. De firmor som erbjuder magasinering har dykt upp överallt sista åren och det går att hyra månadsvis eller årsvis. Det brukar även gå att ha löpande kontrakt som bara rullar på. Betala med autogiro så märker du inte ens av din hyra för magasinet. Var nog med att leta efter firmor som har olika erbjudanden när det kommer till att magasinera tillhörigheter. Det kan till exempel vara erbjudanden som att de första månaderna av kontraktet är gratis eller att du får andra typer av förmåner.

Behöver du hjälp med magasinering i Skara, Lidköping eller Falköping? Hör av dig till Skövde Stadsbud.

Olika typer

Storleken på de olika magasineringarna som går att hyra varierar hos de olika uthyrarna. Hyr 3kvm eller 9 kvm. Det är vanligt att förråden har en hög höjd så du kan stapla till exempel flyttkartonger en bra bit på varandra vilket är mycket smidigt. Det är mer och mer vanligt att man hyr ett förråd för magasinering för en hobby. Kanske får hobbyn inte plats i din nuvarande bostad men att du samtidigt inte vill göra dig av med den. Då är ett förråd perfekt när utrymmet hemma inte räcker till.

Du har tillgång till förrådet dygnet runt, givetvis kan detta variera från uthyrare till uthyrare. Kodlås eller att ha en egen nyckel för att lätt kunna komma åt sin magasinering är vanligast. Magasinering är ett bra sätt att förvara sina tillhörigheter under såväl en lång eller kort period. Det behöver nödvändigtvis inte kosta allt för mycket heller.